Et godt sted

Bygdøynes skal være vakkert å se på, men også romme gode liv for de som bor der. Det skal være et sted der det er lett å trives, finne roen og leve godt, sommer som vinter. Dette gjenspeiler seg i arkitektur så vel som i materialvalg.

Samspillet mellom naturinspirerte og moderne materialer gir et levende og spennende uttrykk, der blant annet håndbanket, langformet tegl og tre på fasadene tas igjen på innsiden for å gi boligene sammenheng og karakter.

Et godt sted

Alt fra kjøkkeninnredning til armatur er valgt fra øverste hylle, og ingen detaljer er overlatt til tilfeldighetene eller sparekniven. Du har også en rekke tilvalg og muligheter til å påvirke slik at du får leiligheten din akkurat som du vil ha den.

parkering

Plass til bilen

Det er to garasjeplasser inkludert for alle leilighetene. Dersom
det er ønskelig med flere plasser er det mulig å kjøpe dette i tillegg. Garasjen ligger under bygget der din leilighet ligger. Hit kommer du via heisen, som med direkte inngang fra egen leilighet tar deg tørrskodd ned til bod og garasjeplasser. Det er installert et system for skiltgjenkjenning, slik at garasjen åpner seg automatisk når du kommer kjørende mot den med din bil.

Det er lagt opp til 6 gjesteparkeringsplasser, fire i østrekken og to i vestrekken. I tillegg er det lagt opp et komplett callinganlegg, slik at man kan åpne garasjeport for gjester som kommer kjørende, samt at man kan åpne innvendige sluser fra garasje til bygningene.

I garasjeanlegget, i tilknytning til garasjeplassene, har hver enkelt leilighet hver sin store bod. Garasjeanlegget er isolert, og har oppvarming med varmluftsport. Det betyr at garasjen vil ha jevn og behagelig temperatur året rundt.

Balanse mellom på
og av

De ulike byggene er plassert på en slik måte at de skaper både gode og private soner samtidig som de er åpne mot omgivelsene. Leilighetene i første etasje har egen hageparsell og direkte adkomst til parken, og mellom byggene er det åpninger som gir både lys og diskresjon.

Hovedadkomst er fra Admiral Børresens vei og leder til private inngangspartier for de ulike leilighetene.

Gode steder å kunne trekke seg tilbake er en selvfølge, men ofte et oversett element i en god leilighet. Dette har vi tenkt på i Bygdøynes. Planløsningen i de enkelte leilighetene vektlegger et skille mellom de sosiale og private rommene. Soverommene har minimalt med innsyn, men oppleves likevel som lyse og behagelige takket være unike løsninger for lysinnslipp tilpasset hvert enkelt soverom. De er plassert i god avstand fra dagrommene, og noen av soverommene har også egne, skjermede uteplasser.

private_2

luft

Luft

Samtlige leiligheter har god takhøyde på 2,7 meter og store vindusflater for å bringe luft og sol inn i rommet. I toppleilighetene gir utformingen av bygningskroppene variasjon i takhøyden. I enkelte av dagrommene er det opptil 4 meter under taket med distinkte vindusflater som rammer inn landskapet utenfor.

Materialiteten blir som vist på illustrasjonsbildene i dette prospektet; teglvegger der det er vist, spiletak der det fremkommer og så videre. Man kan selvsagt velge et annet uttrykk for enkelte vegger eller helheten, gjennom en tilpasnings- og tilvalgsprosess som kjøres separat med hver kjøper i prosjektet.

Dagrommene, som kjøkkenet og stuene, har alltid dagslys fra tre sider og dermed svært gode lysforhold. Naturlige materialer som tegl og tre gir leiligheten ro og et godt inneklima.

Baderom

Badene er en svært viktig del av boligen, og rommene benyttes hver eneste dag, året rundt. Vi har ønsket at disse rommene skal være luftige men samtidig lune, og har derfor komponert et dempet, klassisk fargespekter: Klassisk lys marmor, mørk marmor, natur marmor eller beige sandstensfargede fliser. Det finnes i tillegg selvsagt en rekke tilvalgsalternativer som dekker de fleste preferanser.

På badene blir det snekkerbyggede servantinn- redninger, med spesialtilpasset corianbenk med integrert vask. Skuffene i servantinnredningen utføres med eike nerte fronter, og er grepfrie. Kantlisten blir i heltre, og det monteres ettgreps blandebatteri fra tyske Dornbracht. I dusjen leveres innebygget dusjaramtur fra Tapwell med håndholdt dusj og rainshower fra tak.

Gulvene er belagt med flis som nevnt over og med størrelse 60/60. I dusjnisje, samt på veggene i dusj- sonen leveres mosaikk. De øvrige veggene leveres på moderne og tidsriktig vis slettsparklede og malte. Enkelte bad leveres med innfliset badekar og armatur fra Dornbracht.

1364-01-SOL-i-12_Ost-B_2nd-floor_bathroom_R01

soverom

Soveromssuiter og soverom

Like mye som et menneske trenger et godt sted å sove, trenger det et godt sted å våkne. Soverommene, som ligger tilbaketrukket i forhold til entré og oppholdsrom, har både godt lysinnslipp og et godt soveklima. De fleste leilighetene har to hovedsoverom med bad en suite og walk- in-garderobe samt et gjesterom. Noen av soverommene har også egne, skjermede uteplasser.

Det leveres garderober fra Hødnebø Snekkerverksted, stedstilpasset med foringer slik at de dekker hele høyden fra gulv til tak. Dører har slette og malte overflater. Det finnes flere alternative farger: Hvit, mellomgrå og dempet sort. Innvendig innredning er utført i melamin, utseende i grå eik. Alle innvendige skuffer har «softclose», og skapene leveres komplett med hyller og opphengstenger.