Bygdøy

Livet er avslappet og bedagelig, lydene myke og farten lav, og det er som om både hus, dyr, mennesker og planter er mer tilfredse her enn andre steder.

Folk som flytter til Bygdøy, blir værende. De ser seg sjelden tilbake og lengter ikke etter nye steder. De vet nemlig at de bor på et av jordens vakreste steder – et sted der du vandrer gjennom millioner av år på vei til stranden.

Bygdøy 

Uansett hvor du går, er du på historisk grunn på Bygdøy. Store deler av den norske kulturarven er samlet her, men Bygdøy er også historisk i seg selv på grunn av sin unike geologi og vegetasjon. Så enten du har lyst til å lære mer om norsk polarhistorie, lete etter slørsopp eller finne en fossil graptolitt, er Bygdøy stedet.

Eller du kan bare ta en dukkert.

En engelsk oase

Det er få slike hageanlegg som den engelske hagen på Bygdøynes igjen i Norge. Med sin avslappede eleganse og verdighet vitner den om en annen tid, der statsledere hviskende inngikk allianser
mens det klirret i krystall under blodbøkenes brusende kroner. Her finner du planter og blomster du ikke finner andre steder, bevart
og pleiet av kjærlige hender opp gjennom historien.

Hagen er fredet og er prosjektets naturlige senter, samtidig som
den skaper luft og rom mellom bygningene. Parkmessig anlagt med stier og vannspeil, innbyr den til ro og refleksjon, og er et godt sted å hvile øynene på, både innenfra og fra uteplassen. Å kunne tre inn i en slik hage og kunne kalle den sin egen, er et privilegium som er få forunt.

oase_01

oase_03

En felles oase

Den engelske hagen er eiendommens naturlige midtpunkt hvor du kan nyte kunst fra en benk eller gjøre noe hyggelig med venner eller familie. Den er parkmessig opparbeidet og er et hyggelig utgangspunkt for en tur på vakre Bygdøy.

Parkens historie strekker seg helt tilbake til 1915, da den ble anlagt av Lindvik i forbindelse med oppføringen av hovedhuset. Den er en av svært få slike engelske hager som eksisterer i Norge, og er av denne grunn fredet. Hagen har stort sett vært godt ivaretatt igjennom dens levetid, selv om flere elementer har gått tapt og vært utsatt for mangel på vedlikehold.

Selve idéen bak prosjektet har vært å gjøre en perfekt tilpasning av boliger inn i parken, samtidig som vi tar vare på og foredler de viktigste delene av den originale tanken bak parken. I tett samarbeid med antikvariske myndigheter har vi laget en plan for å gjøre nettopp dette, og resultatet ser du i denne boken.

Dobbelklikk for å bruke kartet